Højtalere

Her i DiscoWorld’s webshop finder du et bredt udvalg af højtalere. Højtalerne er en vigtig del af dit dj-udstyr, så det er vigtig at du vælge de rigtige højtalere fra starten. Og lige som alt andet Dj-udstyr, så hænger pris og kvalitet sammen. Inden du beslutter dig for at købe en højtaler er det en god ide at være helt sikker på hvilken type opgave højtaleren skal bruges til. Fx høj musik på værelset, en god fest for et mindre publikum eller til helt store arrangementer. Antallet af personer højtalerne skal spille for giver os et godt udgangspunkt for at hjælpe dig med at vælge de rigtige højtalere. Er du i tvivl om hvilke højtalere du skal bruge sammen med dit dj-udstyr, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Typisk vil man bruge en 2-vejs højtaler til diskoteksmusik. 2-vejs betyder at højtaleren har bas og diskant der skal dægge hele frekvensområdet, hvorved man med et godt lydtryk fra bassen opnår den rette diskolyd. En hi-fi højtaler eller studie højtaler er typisk 3-vejs eller 4-vejs for at opnå et mere nuanceret billede af lyden. Perfekt til fx at gengive flest detaljer i klassisk musik.
Både diskohøjtalere og studie højtalere kan fås som passiv eller aktive højtalere. En aktiv højtaler har en forstærker indbygget således at du direkte kan tilslutte fx dit dj-udstyr, cd-afspiller eller computer. En aktiv højtaler er typisk det nemme og mest sikre valg, da man ikke skal spekulere på hvilken forstærker der passer bedst. Det valg har ”den kloge” producent foretaget for dig.
Vælger man en passiv højtaler kræver det en forstærker mellem dit dj-udstyr og højtaleren. Her er det vigtigt man vælger en passende forstærker.

Stik bag på en højtaler er i dag kan typisk være skrueterminaler som ofte bruges til hi-fi højtalere for sikre den bedste forbindelse og simpleste løsning. Men kan tage lidt tid at montere første gang. En højtaler i den professionelle ende vil typisk have Speakonstik hvilket er et kraftigt stik uden lodninger der med et klik låser stikket med højtalerkablet solidt fast bag på højtaleren. Et lidt dyrere valg, men rigtig godt hvis du skal sætte højtalerne op og pakke dem væk mange gange.
Ældre højtalere kan også have DIN-stik eller XLR stik men det bruges ikke ret meget mere i dag.
Med mange års erfaring inden for dj-udstyr og højtalere vil vi nok i de fleste tilfælde anbefale vores kunder at købe aktive højtalere.