Røgmaskiner

En røgmaskine er nok den vigtigste del af dit dj-udstyr når det handler om at få dit lys til at se godt ud. Og lige som alt andet dj-udstyr så hænger pris og kvalitet sammen, men lige når det gælder røgmaskiner kan du godt spare lidt penge for selv med en billig røgmaskine kan du opnå fede resultater med dit lysshow. De dyrere røgmaskiner har dog ofte nogle funktioner og effekter der gør dem lidt bedre. En helt billig røgmaskine har typisk et varmelegeme på 400 til 500 watt og vil passe fint til fester optil 50 personer. Næste skridt er en røgmaskine på 700 til 900 watt og den vil passe fint helt op til arrangementer i store haller. Skal du bruge din røgmaskine seriøst udendørs er det dog vigtigt at du vælger en meget kraftig en, hvis du skal opnå den rigtige effekt. Her vil vores anbefaling til røgmaskine være fra 1500 Watt og op efter alt efter behov.

Røgmaskiner kan inddeles i 3 grundlægge typer. Den almindelig røgmaskine der puster en røgsky ud når den aktiveres. Der findes også en type af røgmaskine man kalder en fazer. En fazer laver røg af den samme type røgvæske som en røgmaskine, men i stedet for at puste røgen ud i en sky, lader den røgen sive langsomt ud fra et kammer. Dette gøres for at undgå en egentlig røgsky som nogle, i sær voksne, ikke er så vilde med. Med en røgmaskiner kaldet en fazer tilstræber man således at opnå tilnærmelses den samme effekt som man kan med en tågemaskine som normalt er noget dyrere.
En tågemaskine er den sidste type af røgmaskine. Tågemaskinen bruger en helt speciel tågevæske til at danne en meget ensartet tåge i lokalet. En tågemaskinen står hele tiden og lukker en lille småle tåge ud, således at man hele tiden har den samme mængde tåge i lokalet. På den måde kan opnå det absolut bedste resultat fra ens lysshow og voksne som normalt ikke kan lide røg vil knapt nok opdage at der rent faktisk er tåget i lokalet.

En røgmaskine betjenes typisk ved at man på en fjernbetjening manuelt trykker på en knap for at puste røg. I mellemklassen af røgmaskiner, typisk med varmelegeme fra 900 Watt og op efter, finder vi røgmaskiner hvor fjernbetjeningen har indbygget timer. Med en timer indstiller du var ofte røgmaskinen skal puste røg, således du altid har den ønskede mængde røg i lokalet. Med mange års erfaring inden for dj-udstyr vil jeg anbefale at man vælger en røgmaskine med timer, da det ofte kan være en nyttig hjælp til dj’en der har travlt med at musik.